Maandag, 28 september MMXX

Bedenkelijk bedenkelijke gedachten.

Ik denk niet zoals er gedacht wordt dat ik denk. 

Toch is het blijkbaar makkelijker om te denken dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk. 

Denk ik toch. 

Want uit de gedachten die ik bedenk door de bedenkingen te horen die over mij worden gedacht blijkt dat er gedacht wordt dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk, bedacht ik mij. 

Die bedenkingen deden mij denken en ik bedacht de volgende gedachten:

Er wordt gedacht dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk zonder te overwegen dat ik misschien niet denk zoals er gedacht wordt dat ik denk.

Ik denk daardoor dat het makkelijker is om te denken dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk dan te bedenken dat er een mogelijkheid bestaat dat ik wel eens niet zou kunnen denken zoals er gedacht wordt dat ik denk. 

“Denken dat er altijd gedacht wordt zoals er gedacht wordt dat er wordt gedacht is een bedenkelijke gedachte.” 

De gedachte dat ik wel eens niet zou kunnen denken zoals er gedacht wordt dat ik denk maar net heel anders denk dan dat er gedacht wordt dat ik denk lijkt helemaal niet gedacht te worden. 

Zou het kunnen dat er gedacht wordt dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk omdat denken dat ik wel eens heel anders zou kunnen denken dan hoe er gedacht wordt dat ik denk niet gedacht kan worden bedacht ik mij. 

Is dus de gedachte dat ik niet denk zoals er gedacht wordt dat ik denk maar mogelijk net heel anders denk dan dat er gedacht wordt dat ik denk dan zo ondenkbaar dat daar niet aan gedacht wordt dat te bedenken bedenk ik mij. 

Ik denk dat het mij pijn doet dat er gedacht wordt dat ik denk zoals er gedacht wordt dat ik denk zonder dat er aan de mogelijkheid gedacht wordt te bedenken dat mijn denken mogelijk niet strookt met hoe er gedacht wordt dat ik denk en dat zo denken over hoe ik denk wel eens pijn zou kunnen veroorzaken. 

Maar dan bedenk ik mij dat mijn gedachten en mijn denken zo ondenkbaar zijn dat er mogelijk niet aan gedacht kan worden te bedenken dat mijn denken zo anders is dan hoe er gedacht wordt dat ik denk omdat het ondenkbaar is te denken aan de gedachte dat ik zo anders denk dan dat er wordt gedacht dat ik denk als net door dat ondenkbare karakter van die gedachte in het denken daar niet aan gedacht kan worden. 

Die simpele gedachte dan dat ik niet denk zoals er gedacht wordt dat ik denk omdat het dan ondenkbaar is die gedachte te bedenken maakt dat het ondenkbaar is te denken dat er ooit eens gedacht zal worden te bedenken dat ik niet denk zoals er gedacht wordt dat ik denk maar net heel anders denk dan dat er gedacht wordt dat ik denk. 

Wat eigenlijk een troosteloze gedachte is bedenk ik mij. 

Maar als ik mij dan bedenk dat het ondenkbaar is dat de gedachte dat het ondenkbaar is dát te bedenken niet bedacht kan worden omdat ik zelf denk dat alle denken ondenkbaar ondenkbaar is dan denk ik dat die gedachte enigszins troostend is. 

Allé,

Denk ik, dacht ik in bedenkelijk bedenkelijke gedachten.

διαίρεση © MMXX

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *