11:13u

Luisterde gij eigenlijk wel?! Luistert er eigenlijk wel iemand?! Assumption ís the mother of all fuck-ups!! Hoe dikwijls moet dat nog worden gezegd? En toch, … toch blijven jullie maar veronderstellen vanuit wat júllie denken. Veronderstellingen maken over alles wat gezegd wordt. Veronderstellingen vanuit wat jullie eronder verstaan, vanuit jullie eigen subjectieve invullingen. De woorden, de taal, het gebruik ervan invullend wat het voor júllie betekend, zonder nog te vragen wat het voor óns betekent. Wat er ook gezegd wordt. Hoeveel keer het ook getracht wordt uit te leggen. I’m pissed off!!

Neen! Met automatische piloot bijvoorbeeld wordt niet ‘gewoon’ bedoeld wat jullie daar verkeerdelijk onder verstaan. Niet enkel het automatisch doen dat jullie er verkeerdelijk uit distilleren. Niet het ‘gewoon‘ gebeuren. Het afgevlakt, afgestompt reageren en handelen. Zonder nog enig besef. Dat is ook de echte definitie van een automatische piloot niet. Het is een mechanisme waarmee een voertuig bestuurd kan worden zonder hulp van een mens. Een automatische piloot dan, zoals in een vliegtuig bvb., wordt ingeschakeld om de ‘mens‘ te vrijwaren van een taak of taken. De mens is/kan op dat moment afwezig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de automatische piloot dat is. Integendeel! De automatische piloot ís aanwezig. Meer zelfs dan de mens. Meer zelfs dan menselijk eigenlijk mogelijk is. Via veel meer sensoren krijgt de automatische piloot veel meer informatie om te functioneren. Om ‘zijn‘ taken uit te voeren. Dat, en niet meer dan dat weliswaar: functioneren.

Ik bén de automatische piloot.

Ik voer taken uit.

Maar ik ben redundant geworden.

Noem het maar … een soort …  ‘metaalmoeheid’

1v8 © MMXX

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *