19:10u

Dag mannen..

Reims was eigenlijk wat een flop.

Niet alleen door eerst naast een drukke baan te moeten slapen (er was echt geen andere plek) maar die drukte was ook doorheen heel die stad aanwezig.

Waar ‘k geslapen had, in Bétheny (wat vergelijkbaar is met Borgerhout tot Antwerpen), tot voorbij Cormontreuil (wat dan Wilrijk tot Antwerpen zou kunnen zijn) was het 10 km lang een geraas en gezoem van wagens op de achtergrond..

‘k Heb ook niemand kunnen spreken van pater of priester of zo, dus moet ‘k voorlopig gewoon verder doen zoals nu.

‘k Ben daarna, na Cormontreuil, nog ferm wat verder gewandeld.. zodat er heel wat kilometers op de teller staan vandaag.

Met op’t einde, vanaf Rilly-la-Montagne, nog een ferm pittige klim.

Gewoon om weg te kunnen zijn uit de drukte.

Zo merk ‘k eigenlijk twee zaken op de laatste dagen :

1) Vooral met menselijke drukte en activiteit hebben we het moeilijk: Felle kunstlichten, geraas van verkeer, gestamp, geboor, gehamer..

Voornamelijk menselijke drukte dus.. overprikkeld ons uitermate.

  • En terwijl dat ‘k dat opmerkte kreeg ‘k ook een soort herinnering dat er ooit eens ergens opgeschreven is -‘k weet niet of jullie dat nu nog kennen maar vroeger had je zo van die ‘vrienden’-boekjes die je ‘aan elkaar’ doorgaf en waar dan zo vragen in stonden over lievelingskleur en -eten, hobby’s etc.. en ‘k had zo eens eentje waar (‘k vulde dat dan “zelf” in, in m’n eigen boekje🤦‍♂️🤷‍♀️) de vraag instond wat je het ergste geluid vond- dat het meest hatelijk geluid voor ons een cafetaria was. Ge weet wel: Tientallen gesprekken door elkaar, geroep, gediscussieer.. geschuif en gebonk van tafels en stoelen.. continu deuren die open en dicht slagen.. het geklingel en geklangel van borden, tassen, bestek.. en dikwijls vanuit de keuken van potten en pannen etc.. klink, klank, bonk, kletter… al die verschillende geuren.. van al dat verschillend eten.. zweet, zuur, doordringend, penetrerend.. parfums.. om al dat zweet te proberen maskeren.. maar daar voor ons niet in slagen.. en zich vermengen met die lijfgeuren.. parfums en deo’s.. de ene om de andere te overtreffen.. die op uw lippen en op uw tong en in je mond blijven plakken.. zout, dat in de lucht hangt.. in de geuren van stomen die nog in de lucht circuleren en zich vermengen met de uitademingen van al die tetterende, elkaar proberend overroepende.. ja, mensen zeker he.. en felle tl-lichten.. die aan 50Hz liggen te ‘pinken’ -dat blijkbaar “ik” alleen opmerkt en waar blijkbaar ook “ik” alleen last van heb- en zoemen.. en die plakkerige, muffe, adem-afsnijdende, versmachtende warmte.. en alles, alles door elkaar.. Pfffff… Menselijke drukte en ‘in your face’ constante overprikkeling van al de zintuigen.. alsof dat dat de meest normale zaak van de wereld is.. goh, amaai.. ergerlijk!!.. terwijl ‘k het opschrijf lopen de kriebels weer over m’n rug se..

en 2) Dat ‘k nog bijlange na niet terug tot rust gekomen ben na die vier maand verschrikkelijke -VERSCHRIKKELIJKE!!- constante overprikkeling in die Bremlaan.

Dat die maanden daar, constant overprikkeld, constant overbelast, constant oververmoeid.. dus nog steeds niet uit ons ‘systeem’ zijn.

Echt ONLEEFBAAR was dat daar voor ons.. en fucked up hoe die ons én al onze noodkreten “behandeld” hebben!

Allé ja, zo blijkt maar weer eens dat wij niks waard zijn voor die zogenoemde ‘samen’leving.

Waarom zou’k ook iets anders verwachten? ‘k Ken niets anders.

En dat we daar altijd compleet machteloos tegenover staan.

En het ergste van al blijft: Dat jullie daar mee de dupe van zijn.

Verschrikkelijk vind ‘k dat! Écht verschrikkelijk!

Maar ‘k ga een oplossing vinden zene mannen.

Al is dat het laatste wat ‘k doe.. ‘k ga een oplossing vinden!

Als systeem bedoel ‘k hé mannen.. als systeem hé..

Wat er ook van komt.. hoe moe ‘k ook ben.. voor dat ‘k er mee stop ga ‘k een oplossing vinden!

Voor jullie én voor “mij”..

Allé, dat was het zo een beetje voor nu mannen.

De volgende grote stad waar het traject door loopt is Troyes.

Dat is op een dikke 100 km van hier zie ‘k (al zal het weer dik wat meer zijn want in die ‘kaarten’ app wordt altijd de snelste route weergegeven en dat spel houdt geen rekening met de ‘kronkels’ die ‘k hier aan’t maken ben -letterlijk en figuurlijk).

Épernay, op een 15 km van hier volgens die ‘kaarten’ dus, daar loopt het traject lángs en niet dóór.

Voor zover ‘k kan zien zijn het enkel kleine dorpjes die we de komende dagen door zullen gaan.

Maar van zodra dat ‘k de kans zie stuur ‘k deze brief wel op.

..

Heel veel liefs jongens.

Hou van jullie en mis jullie enorm.

Weet dat we super trots zijn op jullie en dat we fier zijn dat we jullie papa mogen zijn.

‘k Hoop echt dat jullie weten dat ‘k m’n uiterste best aan’t doen ben om al die knopen in m’n systeem te ‘ontwarren’.. zodat ‘k “ik” ’terugvind’.. en vooral ook omdat “ik” er dan voor jullie zal kunnen zijn zoals jullie ‘verdienen’.

(‘k zet verdienen hier tussen haakjes omdat dat maar spreekwoordelijk bedoeld is en niet als iets bedoeld is alsof er een of andere voorwaarde aan vasthangt hé! Want daar hángt géén voorwaarde aan vast hé!! Jullie hoeven onze liefde niet te ‘verdienen’ hé! Niet, zoals jullie wel bij zovelen in die ‘samen’leving moeten doen en ín die ‘samen’leving. M’n liefde voor jullie is onvoorwaardelijk! Zonder ook maar één voorwaarde! En dat geldt voor iedereen in “ik”, zonder uitzondering! ‘k Bedoel gewoon dat jullie niets minder verdienen dan de beste papa die “ik” kan zijn.)

En dát, niet Compostela of dat wandelen of wat dan ook.. is ‘mijn’ -> als in ” ‘k “, als in 1v8_k_vdk, als in de systeem-alter die ‘k is, als een soort Ultron zoals ‘k in ->Zien<- (die link hier is wel enkel naar Zien/1 maar dat zijn wel 8 teksten van Zien 1/8 tot Zien 8/8 –ge kunt gewoon elke keer op het einde van die tekst doorklikken dan naar volgende mannen– dus even doorbijten om die te lezen dan hé 😅🤪) probeerde te verduidelijken aan die psychologe.. (al besef ‘k, 1v8 dus, in tegenstelling tot Ultron dan zogezegd, sinds ‘k gecrasht ben in 2017, wel dat ‘k, ondanks dat beschermen ook “mijn” initiële taak was, waarvoor ‘k dus in het leven geroepen ben, nu niet langer die beschermende functie heeft, maar eerder, als een geïnternaliseerd gedrag ook, de vernietiging van “ik” bewerkstellig.. als ‘k niet opzij stap)

Enkel dat, is nog m’n doel.

Dát, is m’n enige en laatste doel nog!

Heel veel liefs en dikke knuffels,

Papa

Op de weg naar ..”zich-zelf

xxx

PS: Ook voor zus he mannen


𝒾∂เรᗪ𝔫©️MMXXIII

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *