09:29u

Ik mag ze er weer niet mee laten wegkomen door weer te zwijgen.

Hoe doorbreek ik die algemene zinloosheid?

==

Slecht geslapen.

Weeral, slecht geslapen.

Wat er daar boven mij dikwijls allemaal gebeurd ook.. ‘Joost mag het weten’..

Maar rekening houden met het feit dat je in een appartementsblok woont is er alleszins niet bij.

Slaande deuren, meubilair dat verschoven wordt en geloop en gespring om twee, drie, vier uur ’s nachts..

Ik ben hyper-alert, ik weet het. Daar zorgen die onverwerkte repetitieve trauma’s wel voor.

Ik schiet sowieso al van’t minste wakker dus, maar jongens toch.. dit is er los over zene..

Bovenop die hoogsensitiviteit -waarin ik al constant overprikkeld en overbelast ben van in die klankkast naast die drukke steenweg te zitten en geen seconde rust te ervaren- zorgt die complex Post-Traumatische Stress die die hyperalertheid veroorzaakt ook nog eens voor extra overprikkeling en overbelasting natuurlijk..

Maar dat er op geen enkel moment van de dag of de nacht rust kan ervaren worden én door die steenweg én door dat constant geslaag van deuren en geroep etc..

Ik ben op.

Ik heb nog 0,0 reserve en al mijn kreten om hulp worden genegeerd of meedogenloos en grotesk gedenigreerd tot verzinsels of moeilijkdoenerij of wat dan ook..

Onder financiële dreiging, terwijl dat we daar ondertussen het water ook al aan de lippen hadden staan, zijn we daar ook aan de bodem aanbeland..

Onder dreiging van vrijheidsberoving, als ik niet doe wat er gezegd wordt en zwijg, slaat hier de gemeente Bornem -onder leiding van burger-Meester over al die andere (poen)schep(p)en tot die amb(etan)tenaars die stokstijf geil staan van het beetje pseudo-macht die ze denken te bezitten, en die “sociale huisvestingsmaatschappij” Woonveer, waarvan al hun woorden even hol en leeg zijn als de immense leegstand van sociale woningen onder hun greep- al mijn hulpkreten af als “onontvankelijk”..

Verder gaan met die hulpvraag..

Naar provincie, gewest, ombudsdienst van de staat of ministerie van volksgezondheid onder leiding van Frank Vandenbroucke -boegbeeld van de zogenoemde enige sociale partij die niemand in de kou laat staan- stuit op diezelfde onverbiddelijk koude muur.

SOLIDARITEIT! schreeuw iedereen op tv en sociale media;

Uw mail is goed toegekomen op het kabinet van de minister van volksgezondheid.. en dat er ALTIJD op elke vraag geantwoord wordt.. al wacht ik nog steeds..

Of was dat automatisch antwoord het antwoord?

==

Water stroomt langs de muren naar beneden..

Het zijn de bovenburen van het eerste, tweede of derde verdiep..

Die een douche nemen of naar toilet zijn geweest..

En het water dat in een technische schacht kletterend naar beneden loopt..

“Het appartement is technisch in orde” hoor ik die voorzitter van Woonveer weer zeggen op die ‘inquisitie’ die mijn hulpkreet onder dreigement ‘onontvankelijk’ verklaarde..

En waar ik in paniek -getriggerd in schema’s- niet anders meer kon dan mij in traumasporen wegtrekken om mezelf verder te beschermen.

En het gekletter van dat water leidt mij weer af.. maar symboliseert wel het “verzuipen”, het “kopje onder geduwd worden”.. zoals vroeger.. toen letterlijk.. dat ik ook hier in die klankkast ervaar..

En waar ik, ook net als vroeger, voor afgestraft word als ik probeer te “vechten” voor mijn ‘leven’..


𝒾∂เรᗪ𝔫©️MMXXII

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *